text.skipToContent text.skipToNavigation
˄

U našoj širokoj ponudi potražite Vivax klima uređaje za sve prostore!


Klima uređaji postali su nezaobilazan dio prostora u kojima boravimo. Ujedinjeni s okolinom, oni osim funkcionalnosti hlađenja, pročišćavanja i grijanja vazduha, upotpunjuju uređenje prostora i čine zaokruženu cjelinu.

Vivax klima uređaji pomiču granice, udovoljavaju i najzahtjevnijim korisnicima i pružaju savršenu atmosferu. Odlikuju se vrhunskim dizajnom za najmodernije prostore, ali ne zaboravljaju niti na nezaobilazna tradicionalna uređenja pa tako nude i modele klasičnog dizajna za „bezvremenske“ prostore.

Poseban naglasak stavljen je upravo na energetsku efikasnost, a samim tim i visoke standarde, što dokazuje i najnovija zaslužena nagrada QUADAL-QUALITY MEDAL, potvrda struke da korisnicima nude najviši nivo kvaliteta.

Možete birati po linijama ili po veličini prostora, a svakako provjerite i istaknutu akcijsku ponudu. U samo nekoliko klikova naručite vaš klima uređaj na vrijeme i pričekajte brzu isporuku na vašu adresu. Za sva pitanja i savjete slobodno nam se obratite i iskoristite BEST BUY ponudu!

Klime za proljeće

Proljeće

Buđenjem prirode dolazi do povećanja koncentracije polena u vazduhu. Klima uređaj se koristi za grijanje i pročišćavanje vazduhu te će osobe koje boluju od astme ili su alergične na polen, osjećati veliko olakšanje u svom domu obzirom da će klima uređaj odstraniti čestice poleni. Takođe, klima uređajem možete riješiti problem vlage koja se pojavljuje zbog relativno velikog broja kišnih dana te posljedičnog skupljanja bakterija i virusa. Vaš će dom biti topliji, a bakterije i virusi uništeni.

Klime za ljeto

Ljeto

U ljetnim mjesecima, klima uređaj se koristi za što je i prvobitno bio namijenjen, za hlađenje doma. U većini slučajeva dom nije potrebno hladiti, već ga je dovoljno odvlažiti. Visok postotak vlage nastaje zbog velike razlike u unutrašnjoj i vanjskoj temperaturi, a ta razlika uzrokuje nastajanje sparine. Taj će neugodan problem klima uređaj riješiti bez problema, ako se namjesti na odvlaživanje. Samim snižavanjem vlage u prostoriji, u 80% slučajeva klimu neće biti potrebno koristiti za hlađenje. Još jedna od velikih prednosti u ljetnim mjesecima je ta što će klima uređaj učinkovito ukloniti polen iz prostora vašeg doma.

Klime za jesen

Jesen

Noći su svježe, a dani topli. Idealno za grijanje klima uređajem. Klima će u vrlo kratkom vremenu zagrijati prostor i održavati idealnu temperaturu, dok trošak za struju nećete ni osjetiti.

Klime za zimu

Zima

Klima uređaj u hladnijim zimskim mjesecima može savršeno funkcionisati. Boravimo najviše u zatvorenim prostorijama i to su mjeseci u kojima smo izloženi virusima i bakterijama, gripi i mnoštvu drugih uzročnika bolesti. Veliku mogućnost zaraza ćemo spriječiti klima uređajem koji svojim sistemom filtracije vazduha učinkovito uništava viruse i bakterije. Grijati je jako jednostavno. Samo zadate željenu temperaturu i uživate u toplini svog doma. Troškovi grijanja klima uređajem su najniži od svih vrsta grijanja. Ako uzmete u obzir da je klima uređaj višefunkcionalan (grije i hladi prostor), lako je zaljučiti da su uštede kućanskog budžeta velike!


 

Energetska učinkovitost klima uređaja

Zašto je energetska učinkovitost toliko bitna?

Dok su u prošlosti klima uređaji pripadali velikim potrošačima i ne učinkovitim uređajima, od 2013. godine uvedena je nova klasifikacija klima uređaja s kojom su stigle i velike promjene. Uvođenjem novih energetskih razreda( A+++, A++, A+) na prostorima EU, istovremeno su se zabranili uvoz i prodaja proizvoda niske energetske efikasnosti.

Uređajem višeg energetskog razreda stvarate uštedu energije, novca i održavanja, a učinkovitije ćete rashladiti/ugrijati željenu prostoriju. Osim toga, uređaji su tiši što boravak u prostoru čini ugodnijim. Cilj takvih uređaja je povećati udio obnovljivih izvora energije za 20%, smanjiti utrošak energije za 20% i emisije CO2 za 20%.

 

Kako odabrati klima uređaj

Idealan klima uređaj za sebe možete odabrati u samo nekoliko koraka vodeći se prema:

 • namjeni klima uređaja - Hoćete li uređaj koristiti samo u ljetnim mjesecima ili ćete uređaj koristiti tijekom cijele godine?
 • vrsti klima uređaja – prema prostoru u koji će uređaj biti postavljen (zidna, stropna - podna ili multisplit sustavi)
 • odabiru snage (kW) uređaja – kapacitet klima uređaja za prostoji ovisno o veličine prostorije koju želite rashladiti
 • energetskoj učinkovitosti – u samom startu uređaji su nešto skuplji, ali dugoročno isplativiji
 

Važnije karakteristike na koje treba obratiti pozornost prilikom odabira su:

 • Dimenzija unutarnje i vanjske jedinice- ako ste ograničeni s prostorom
 • Buka uređaja – provjerite razinu buke uređaja, poželjna je što niža razina buke
 • Estetski izgled uređaja – postoji veliki izbor boja, dizajna klima uređaja s kojim možete unaprijediti prostor

  

Za svaku nedoumicu i savjet pri odabiru uređaja slobodno nam pošaljite upit na info@ekupi.me ili nas kontaktirajte pozivom na telefon 020 / 608 291
Kako uštedjeti kod korištenja klima uređaja

Važno je znati na koji je način najbolje koristiti klima uređaj kako biste maksimalno uštedjeli električnu energiju i svoj novac.Sezona - Hlađenje:

 • Palite uređaj u jutarnjim satima – niža vanjska temperatura u jutarnjim satima će doprinijeti lakšem postizanju željene temperature. Ostavite ga da radi nesmetano tijekom cijelog dana (uređaj će automatski održavati temperaturu što rezultira minimalnom potrošnjom električne energije).
 • Postavite temperaturu u prostoriji od 24 – 26 ºC za optimalan rad
 • Ako temperaturu postavite od 7 – 10 ºC nižu od vanjske, klima uređaj će trošiti od 3 – 5 % manje za svaki stupanj na termostatu.
 • Za maksimalnu uštedu ostavite uređaj da radi tijekom cijelog dana na 26 ºC dok vas nema kod kuće.
 • Preporučuje se korištenje funkcije za odvlaživanje prostora – uređaj istovremeno odvlažuje i hladi prostoriju.
Ako vaš uređaj ima funkciju za Wifi kontrolu, postavite željene uvjete na uređaju sat vremena prije nego što stignete kući za maksimalan komfor. Ova funkcija doprinosi uštedi prilikom hlađenja i grijanja.


Odaberite opciju ugradnje klima uređaja.

Odabirom „Vivax klime s montažom“ klima uređaj ćemo vam ugraditi u roku od 3 radna dana od dana isporuke. Za ostale brendove, rok montaže klima uređaja je također 3 radna dana od dana isporuke. Opcija će vam biti ponuđena prilikom stavljanja artikla u košaricu!


Multi klima uređaji

Multi klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i jedne unutarnje jedinice. Postoji više izvedbi mono klima uređaja, ovisno o unutarnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, podstropne... Svaki proizvođač nudi širok izbor mono klima uređaja ovisno o namjeni, dizajnu, dimenzijama i ostalim karakteristikama. Svaka unutarnja jedinica dolazi u kompletu s odgovarajućom vanjskom jedinicom, u rasponu snaga od 2,0kW (kućna izvedba) pa do 14,0+kW (poslovna izvedba).


Multi split klima uređaji

Multi split klima uređajima nazivaju se sistemi jedne vanjske jedinice i više unutrašnjih jedinica. Postoji više izvođenja multi split klima uređaja, zavisno od unutrašnjoj jedinici - zidne, kanalne, kazetne, podne, plafonske... Svaki proizvođač nudi širok izbor multi split klima uređaja zavisno od namjene, dizajna, dimenzija i ostalih karakteristika. Vanjska jedinica, zavisno od snage, može podržavati i do 8 unutrašnjih jedinica različitih tipova i učinaka.


 

Pripremite se na vrijeme za sezonu grijanja!

 


 

Razvojem tehnologije, grijanje putem klima uređaja postalo je najefikasnije i najjeftinije i to zahvaljujući inverterskim kompresorima. Digitalnom regulacijom broja okretaja vanjske jedinice, kompresori omogućavaju prilagođavanje učinka klime stvarnim uslovima u prostoru. To znači da klima uređaj radi maksimalnom snagom s ciljem bržeg dostizanja željene temperature. Kada se ona dostigne, inverterski uređaj smanjuje svoj učinak, a s time i potrošnju električne energije.

Zahvaljujući razvoju inverterskih klima ovo više nisu uređaji koji se koriste samo ljeti, već postaju višenamjenski. Većina klima uređaja ima mogućnost grijanja uz vanjske temperature i do -20°C, zavisno od modela, ali već se pojavljuju modeli klima uređaja koji imaju mogućnost grijanja i u ekstremnim uslovima s vanjskim temperaturama do -32°C.
Današnji klima uređaji uz samo hlađenje i grijanje izuzetno su učinkoviti za filtriranje samog vazduha u prostoriji. Svojim funkcijama (zvisno do modela) klima uređaji će vaš dom učiniti ugodnim za boravak u svakom godišnjem dobu.