text.skipToContent text.skipToNavigation

Guma Tigar 205/55 ZR17 95W XL TL ULTRA HIGH PERFORMANCE TGID EK000428840

Guma Tigar 205/55 ZR17 95W XL TL ULTRA HIGH PERFORMANCE TGID: EK000428840

Iskoristi mogućnost plaćanja do 12 rata

68,73 €

Cijena
62,00 €

Guma Tigar 205/55 ZR17 95W XL TL ULTRA HIGH PERFORMANCE TG | Brand:Tigar | Širina:205 | Visina:55 | Prečnik:17 | Sezona:Ljetnja | Nosivost:95 |  Saznaj više

Besplatna dostava

Platite gotovinom pri preuzimanju, internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 14 dana

Fabrika TIGAR, koja se nalazi u Pirotu, Srbija, bivša Jugoslavija, počela je sa radom 1935. godine kao fabrika proizvoda od gume. 1959. godine, pogon za proizvodnju auto gume, koja sada zapošljava 1,8 hiljada ljudi. Već nakon 5 godina obim proizvodnje dostigao je 1,6 miliona guma godišnje. Tigar je trenutno holding kompanija koja proizvodi 4 miliona guma godišnje.

Godine 1972. počela je proizvodnja radijalnih guma. Važna prekretnica bilo je potpisivanje ugovora o tehničkoj saradnji sa američkim proizvođačem BF Goodrich 1974. godine, koji je omogućio modernizaciju proizvodnje i pokretanje proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda koji su traženi na međunarodnom tržištu. U sklopu ove saradnje, otvorena je američka podružnica u Jacksonvilleu. TIGAR-AMERIKA.

 

Razvijajući saradnju sa najvećim proizvođačima guma, 1997. godine TIGAR sklopio je dugoročni ugovor o realizaciji zajedničkih projekata sa MICHELIN-om, dobio ekskluzivna prava za isporuku TIGAR proizvoda na tržište Severne Amerike. Fabrika je prešla na sistem kontrole kvaliteta koji je usvojen u preduzećima Michelin, dobila je sertifikat ISO 9001. 1977. godine otvorena je fabrika gumenih cevi u gradu Babušnica. 1997. godine, potpisivanjem ugovora sa američkom divizijom Michelin, nova faza razvoj guma TIGAR. Strukturne promene dovele su do integracije kompanije sa Michelinom i IFC-om, a TIGAR se sada može pohvaliti odličnom tehničkom i istraživačkom bazom. Istovremeno, bilo je moguće održati umjerene cijene proizvoda, povećavajući obim proizvodnje na četiri miliona guma godišnje.

Tigar danas:

Kompanija je trenutno Tigar u grupi Michelin je postigao uspeh na polju kreiranja idealnih guma za gradske puteve. Zbog relativno jeftine cijene proizvoda, gume kompanije izvoze se u 50 zemalja širom svijeta. Tigar nudi gume za putnička, kombi i laka teretna vozila. Na broj letnje gume kompanije uključuju: Tigar CargoSpeed, Tigar Hitris, Tigar Prima i druge. Zimske gume Tigar - Winter A, kao i celosezonski - TG-621, Prima (za automobile), TG-725, Cargo Speed ​​(za laka kamiona i minibuseve). Tigar gume se ne plaše ni mokrih kolovoza u bilo koje doba godine. Jedan od važne pogodnosti a karakteristike pneumatika kompanije su nisko stvaranje buke i visok otpor kotrljanja. To čini vožnju sigurnijom i sigurnijom.

 

Holding iz godine u godinu povećava ulaganja u razvoj proizvodnih i istraživačkih programa. TIGAR se trenutno može pohvaliti odličnom tehničkom i istraživačkom bazom. Jasno planiranje proizvodnje i detaljna analiza tržišnih uslova omogućili su srpskom proizvođaču da se učvrsti na zasićenim i zahtevnim tržištima Zapadne Evrope i Severne Amerike. Proizvodi se izvoze u više od 50 zemalja svijeta. Novi razvoji fabrike, posebno modeli Prima i WinterA, već se isporučuju na tržišta postsovjetskih zemalja.

Auto gume kompanije Tigar dosta uspešno pune Rusko tržište. Ovaj proizvođač iz Evrope još nije stekao veliku popularnost, međutim, mnogi Rusi veruju Tigru i svoje proizvode ugrađuju na svoje automobile.

Tigar je srpska kompanija za proizvodnju guma osnovana 1959. godine. Od tada je proizvođač uspješno jačao svoju poziciju i sarađivao sa takvima poznatih brendova poput BF Goodricha i Michelina.

Brand Tigar
Prečnik 17
Visina 55
Širina 205
Sezona Ljetna
Nosivost 95
Ovaj proizvod do sada niko nije ocijenio, budite prvi!