text.skipToContent text.skipToNavigation
Plamen kamin TrenkIDME-292139
224,99  €
Cijena
199,99  €
Plamen kamin Trenk. Hrvatski kamin na drva iz srca Slavonije. Kamin Trenk izrađena iz kvalitetnog sivog lijeva, koji se smatra idealnim konstruktivnim materijalom za ove svrhe, lijepo je oblik...

Platite gotovinom pri preuzimanju, internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate

Povrat robe moguć unutar 7 dana

Dostavljamo već od 29.05.2020

Za prvih 10 kupaca Klima kamina i peći poklanjamo Vam poklon bon u vrijednosti od 30€!

Za kupovinu klima kamina i peći do 29.02.2020. poklanjamo poklon bon od 30€ za sledeću kupovinu iznad 100€!
Poklon bon ćemo Vam poslati na e-mail adresu 15 dana nakon kupovine i možete ga iskoristiti 30 dana od dana prijema, a vrijedi na cijeli asortiman!

Opis proizvoda

Plamen kamin Trenk. Hrvatski kamin na drva iz srca Slavonije. Kamin Trenk izrađena iz kvalitetnog sivog lijeva, koji se smatra idealnim konstruktivnim materijalom za ove svrhe, lijepo je oblikovana i dekorirana. Kao dodatni element je staklo na vratima, koje daje posebno ugodan osjećaj vatre u prostoriji. Karakteristika konstrukcije, s funkcionalnog gledišta, je u tome što je ovdje primijenjen dobro provjereni način izgaranja i vođenja dimnih plinova u “S” obliku, koji se afirmirao u dugim skandinavskim zimama. Komadi drva leže na sloju pepela, a potpaljuju se s prednje strane, od kuda struji primarni zrak kroz regulator na vratima. Izgaranje drveta je postepeno i napreduje s prednje strane. Zbog postavljene pregrade iznad vatre, dimni plinovi se usmjeravaju ka prednjem kraju, gdje dogorijevaju u plamenu, koji nastaje zbog pritjecanja sekundarnog zraka kroz gornje otvore uz staklo na vratima ložišta. Isti zrak omogućava čišćenje stakla, pa ono i nakon dužeg loženja ostaje čisto. Peć se izrađuje s priključkom na dimni nastavak O120 na kupoli. Reguliranje toplinske snage vrši se ručnim regulatorom dotoka primarnog zraka, pomoću regulatora koji se nalazi na vratima za loženje. Kamin je vrlo pouzdana i omogućava ravnomjeran režim izgaranja. Jedno loženje može na minimalnoj snazi održati vatru preko 10 sati.
trenk.JPG