TWINLAB Gentle C-1000, 100 tableta, vitaminiID ME-257400
TWINLAB Gentle C-1000, 100 tableta, vitaminiID: ME-257400
Platite gotovinom pri preuzimanju, internet bankarstvom, karticama jednokratno i na rate
Povrat robe moguć unutar 14 dana
Vaš proizvod je dodat u korpu
Ovaj poseban oblik vitamina C je pH neutralan (ne-kiselinski) i mogu da ga koriste i osobe sa osjetljivim zelucem.
100% vegetarijanske tablete
Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani.
To je hidrosolubilan vitamin – lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovjek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandžama), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osjetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje unositi ga dodacima sa produženim oslobađanjem (timed release), jer se tako obezbeđuje stalno prisustvo C vitamina u organizmu.
Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a najbolje je da se uzima uz bioflavonoide (vitamin P). Najpoznatije dejstvo C vitamina je u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Veliki nedostatak dovodi do skorbuta, pojave modrica, promena na mišićima. Vitamin C spada u antioksidante, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala.
Neka od mnogobrojnih blagotvornih dejstava vitamina C:
Jača imunološki sistem, sprečava prehlade, grip i podstiče produkciju interferona. Sprečava razlaganje kostiju i reumatoidni artritis
U prevenciji i lečenju alergija, astme i upale srednjeg uva
U prevenciji bolesti srca i za snižavanje nivoa holesterola u krvi
Povećava mišićnu snagu i smanjuje bolove u mišićima nakon napora
U terapiji dijabetesa i katarakte – štiti organizam od dejstva stresa
Štiti centralni nervni sistem Vitamin C pospJešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, B kompleksa, D, F (nezasićene masne kiseline), štiti i regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju).Njegovu apsorpciju pomažu najviše bioflavonoidi (do dva puta), pa onda svi ostali vitamini i svi minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je dio mnogih drugih terapija i tura mršavljenja, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom), pušenja, pri čemu se koriste i velike doze (preko 10 g dnevno), ali uz obaveznu konsultaciju ljekara specijaliste.
Vitamin C nije toksičan ni u enormnim dozama, ali su tada moguće neke neželjene reakcije: mučnina, dijareja, glavobolja, nesanica. Nikako ne treba naglo prekinuti uzimanje C vitamina, već postepeno smanjivati doze, da bi se izbegao tzv. rebound efekat. Najbolje je uzimati C vitamin sa bioflavonoidima hesperidinom i rutinom, sa kojima čini C kompleks.
Poželjno je da ga osetljive osobe uzimaju uz jelo. Askorbinska kiselina je pomiješana sa nekim metabolitom vitamina C (dehidroaskorbat, treonat) i nekom od mineralnih soli askorbinske kiseline (kalcijum askorbat,magnezijum askorbat, cink askorbat, kalijum askorbat, natrijum askorbat). Kada dođe u dodir sa vodom, so redukuje kiselost i stabilizuje pH vrednost rastvora, a rezultat je apsorbovanje vitamina C bez iritacije želuca.
100% vegetarijanske tablete
Vitamin C je najčešće korišten vitaminski dodatak ishrani.
To je hidrosolubilan vitamin – lako se rastvara u vodi. Iako većina životinja sintetiše sopstveni vitamin C, čovjek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi ga najviše ima u zelenom lišću i šipku (120 puta više nego u pomorandžama), pa tek onda u agrumima i ostalom voću i povrću. Brzo se izlučuje putem mokraće i veoma je osjetljiv na spoljne uticaje, pa je najbolje unositi ga dodacima sa produženim oslobađanjem (timed release), jer se tako obezbeđuje stalno prisustvo C vitamina u organizmu.
Osnovna prednost prirodnog C vitamina je u njegovoj lakšoj i boljoj apsorpciji, a najbolje je da se uzima uz bioflavonoide (vitamin P). Najpoznatije dejstvo C vitamina je u stvaranju kolagena, neophodnog za razvoj i obnavljanje tkiva, desni, zuba, kostiju i krvnih sudova. Veliki nedostatak dovodi do skorbuta, pojave modrica, promena na mišićima. Vitamin C spada u antioksidante, pa tako služi za detoksikaciju organizma i neutralisanje štetnih slobodnih radikala.
Neka od mnogobrojnih blagotvornih dejstava vitamina C:
Jača imunološki sistem, sprečava prehlade, grip i podstiče produkciju interferona. Sprečava razlaganje kostiju i reumatoidni artritis
U prevenciji i lečenju alergija, astme i upale srednjeg uva
U prevenciji bolesti srca i za snižavanje nivoa holesterola u krvi
Povećava mišićnu snagu i smanjuje bolove u mišićima nakon napora
U terapiji dijabetesa i katarakte – štiti organizam od dejstva stresa
Štiti centralni nervni sistem Vitamin C pospJešuje apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, B kompleksa, D, F (nezasićene masne kiseline), štiti i regeneriše vitamin E i štiti organizam od taninske kiseline (koja se nalazi u čaju).Njegovu apsorpciju pomažu najviše bioflavonoidi (do dva puta), pa onda svi ostali vitamini i svi minerali, a odmažu stres, visoka temperatura, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg), alkohol i antibiotici. Pored ovoga, vitamin C je dio mnogih drugih terapija i tura mršavljenja, odvikavanja od droga, alkohola (sa B kompleksom), pušenja, pri čemu se koriste i velike doze (preko 10 g dnevno), ali uz obaveznu konsultaciju ljekara specijaliste.
Vitamin C nije toksičan ni u enormnim dozama, ali su tada moguće neke neželjene reakcije: mučnina, dijareja, glavobolja, nesanica. Nikako ne treba naglo prekinuti uzimanje C vitamina, već postepeno smanjivati doze, da bi se izbegao tzv. rebound efekat. Najbolje je uzimati C vitamin sa bioflavonoidima hesperidinom i rutinom, sa kojima čini C kompleks.
Poželjno je da ga osetljive osobe uzimaju uz jelo. Askorbinska kiselina je pomiješana sa nekim metabolitom vitamina C (dehidroaskorbat, treonat) i nekom od mineralnih soli askorbinske kiseline (kalcijum askorbat,magnezijum askorbat, cink askorbat, kalijum askorbat, natrijum askorbat). Kada dođe u dodir sa vodom, so redukuje kiselost i stabilizuje pH vrednost rastvora, a rezultat je apsorbovanje vitamina C bez iritacije želuca.