text.skipToContent text.skipToNavigation
besplatna dostava kamina, peći, grijalica

Zašto brinuti o prijevozu kamina koji može težiti od 70 kg pa sve do 200 kg?
Naručite novi kamin, peć, šporet ili grijalicu bez stresa i to potpuno besplatno!

ista cijena za plaćanje do 12 rata kamina, peći, grijalica

Mogućnost plaćanja raznim karticama do 12 rata bez kamata i bez uvećanja cijene, plaćanje prilikom preuzimanja ili virmansko plaćanje.
Na vama je da odaberete opciju koja vam najbolje odgovara.

najveća ponuda na jednom mjestu kamina, peći, grijalica i šporeta

Fizičke trgovine su uglavnom ograničene prostorom te nije moguća široka ponuda kamina, peći, šporeta i grijalica.
Prednost internet trgovine je veliko skladište što omogućuje široku paletu artikala po atraktivnim i pristupačnim cijenama.


KATEGORIJE


KORIŠTENJE UREĐAJA ZA GRIJANJE

Grijanje na drva

grijanje s peći na drva Kod grijanja na drva, nastojite koristiti samo neobrađeno prirodno drvo i drvene brikete bez ikakvih ljepila. Također je važno da drvo koje koristite bude suvo, jer prisutnost vlage u drvu smanjuje toplinu izgaranja i pospješuje stvaranje čađi. Sadržaj vlage u drvu ne bi trebao biti iznad 20%, a najbolji način za skladištenje je kada se slaže u slojevima te provjetrava i brzo suši.

Ciklus sagorijevanja drva
Vatra gori u ciklusima i toplina koju stvara ne može biti konstantna tijekom vremena. Ciklus je vrijeme od zapaljenja drva stavljenog na vatru do njegove transformacije u novi sloj vatre. Svaki ciklus može osigurati grijanje i po nekoliko sati, zavisno od toga koliko je drva i kako složeno. Sitno sjeckano drvo gori brže, jer zrak ima priliku doći do svih komada odjednom. Takav raspored je prikladan kada je potrebno intenzivno stvaranje topline. Veći komadi drva poređani paralelno i čvrsto sporije gore i pogodni su za neprekidnu vatru kroz duži vremenski period.

Znakovi pravilnog gorenja
Sagorijevanjee bi se trebalo odvijati u prisutnosti plamena, sve dok se drvo ne pretvori u žar. Naš cilj je spriječiti dimljenje, jer dim nije nužni rezultat gorenja drva, nego je posljedica lošeg izgaranja. S osušenim drvom i dovoljno primarnog zraka, mora se postići trenutno paljenje sa svakim novim punjenjem. Plinovi koji izlaze kroz vrh dimnjaka moraju biti prozirni ili bijeli, a sivi dim ukazuje na to da postoji da je došlo do tinjanja i da je izgaranje slabo.

Ne zaboravite da korištenjem drva smanjujemo sagorijevanje fosilnih goriva i koncentraciju CO2 u atmosferi te pomažemo okolinu činiti čistom.

Zašto grijati peletima?

grijanje s peći na pelete 1. Automortizovani postupak sagorjevanja
Prednost kod korištenja grijača na pelete je u tome što oni kontrolišu količinu dolaznog zraka, što rezultira kontroliranim procesom sagorijevanja. Korištenjem nekoliko tipki možete kontrolisati potrošnju peleta i željeni izlaz topline. Zavisno od kapaciteta lijevka, ogrjevnoj vrijednosti peleta te željenoj temperaturi, pelete je potrebno utovariti od jednom dnevno pa čak i do samo jednom sedmično.

2. Atmosfera i udobnost
"Živa vatra" stvara ugodnu atmosferu i pridonosi osjećaju udobnosti u domu, a peći na pelete vrlo uspješno kombinuju prednosti jednostavnog rada kao kod plinskih instalacija i žive vatre iz običnih kamina.

3. Dugoročna visoka profitabilnost
Glavna prednost grijanja na pelete u odnosu na plinske instalacije je dugoročna veća isplativost. Peleti imaju stabilnije cijene, jer njegovi proizvođači posluju na slobodnom tržištu, a također je i službeno priznat kao obnovljiv izvor energije.

4. Okoliš
Što se tiče očuvanja okoliša, peleti dobivaju prednost u odnosu na tradicionalna kruta goriva, jer ne emitiraju gotovo nikakvu količinu čađe i pepela.

5. Brzo i jednostavno održavanje
Peleti ne trebaju dodatnu obradu prije procesa izgaranja. Sve što je potrebno za njegovo korištenje je otvoriti vrećicu i utovariti ga kroz lijevak. Ne zauzima veliki prostor prilikom skladištenja i ne postoje specijalna pravila za njegovo pravilno skladištenje, osim da moraju biti zaštićeni od vlage.

Za siguran rad

pravilno korištenje dimnjaka i grijanje na drva Prilikom sagorijevanja drva, neovisno o načinu na koji se odvija, emitiraju se emisije, uglavnom u obliku plina i čvrstih čestica.
S obzirom na navedene emisije, glavna opasnost kod sagorijevanja drva je nakupljanje kreozota (ljepljiva tvar, smjesa smole, čađe i ostalih nusproizvoda izgaranja) koji je, osim što ima neugodan miris i što je korozivan, vrlo lako zapaljiv!

Nastanak kreozota
Kada se u vatru stavi sirovo ili mokro drvo, voda koju ono sadrži krene isparavati te dolazi do miješanja s dimnim plinovima. Uz to, para hladi dimnjak, plinovi se u njemu kondenziraju i postepeno se stvara i taloži kreozot. Ako se radi o vanjskom dimnjaku koji nije ožbukan te ako je na nekom dijelu došlo do nekakvog oštećenja ili puknuća, pa na tom mjestu u njega ulazi vanjski, hladni zrak, to također utječe na intenzivno taloženje kreozota. Jedan od načina na koji je moguće boriti se protiv dugotrajnog nakupljana kreozota je „nasilno“ početno paljenje kamina, tako da naslage nastale tijekom izgaranja od prethodnog dana jednostavno izgore.

Vlaga u drvetu
Sirovo ili mokro drvo tijekom sagorijevanja, osim što stvara opasnost od požara u dimnjaku, dovodi i do prekomjerne potrošnje goriva. To se može izbjeći tako da se osigura da je sadržaj vode u drvu kojeg koristimo minimalan. Svježe posječeno drvo ima vlažnost do 50%, a nakon pravilnog skladištenja i sušenja, razina vlažnosti može pasti i ispod 20%.