text.skipToContent text.skipToNavigation
˄

KAMINI, PEĆI I KLIME

besplatna dostava kamina, peći, grijalica

Zašto brinuti kako prevesti svoj kamin koji teže od 70 pa sve do 200 kg? Naručite na eKupi internet trgovini, i očekujte svoj novi kamin, peć ili klimu u svom domu, bez stresa i opterećenja!
I sve to potpuno besplatno.

ista cijena plaćanja do 12 rata kamina, peći, grijalica

Mogućnost plaćanja raznim karticama do 12 rata bez kamata i bez uvećavanja cijene, plaćanje prilikom preuzimanja ili virmansko plaćanje, na vama je da odaberete opciju koja vam najbolje odgovara.

najveća ponuda na jednom mjestu kamina, peći, grijalica

Fizičke trgovine su uglavnom ograničene prostorom, i iz tog razloga nije moguća široka ponuda kamina, peći i klima.
Iz tog razloga, eKupi ima široku paletu artikala po atraktivnim i pristupačnim cijenama.

AKCIJE

Alfaplam kamini akcija
Smederevac štednjaci, peći i kamini akcija
Terma kamini akcija

BRENDOVI

Alfaplam kamini
Smederevac štednjaci, peći i kamini
Vivax grijalice
Terma kamini

KUPUJTE PO KATEGORIJAMA

KORIŠĆENJE UREĐAJA ZA GRIJANJE

Grijanje na drva

grijanje s peći na drva Koristite samo neobrađeno prirodno drvo, kao i drvene brikete bez ljepljivih ljepila. Važno je da je drvo suvo, jer vlaga u drvu smanjuje njihovu toplinu izgaranja i pospješuje stvaranje čađi. Drvo bi trebalo imati sadržaj vlage ispod 20%. Najbolji način za skladištenje, u kojem se drvo provjetrava i brzo suši, jest složiti ga u slojevima. Prilikom gorenja drveta ne očekujte da će toplina zračena vatrom s vremenom biti konstantna. Drvo najbolje gori u ciklusima. Ciklus je vrijeme od paljenja drva nabijenog na vatru do njihove transformacije u novi sloj vatre. Svaki ciklus može osigurati grijanje nekoliko sati, zavisno o tome koliko drva ima, i kako su natovarena. Sitno sjeckano drvo brže gori, jer dolazni vazduh ima priliku doći do svih komada odjednom. Takav je raspored prikladan kada je potrebno intenzivno odvođenje topline. Veći komadi, poređani paralelno i čvrsto, sporije gore i pogodni su za potrebu neprekidne neprekidne vatre.

ZNAKOVI PRAVILNOG GORENJA

Izgaranje bi se trebalo odvijati u prisutnosti plamena, sve dok se drvo ne pretvori u žar. Cilj je spriječiti dimljenje. Dim nije uobičajeni proizvod gorenja drva, ali je posljedica lošeg izgaranja. S osušenim drvetom i dovoljno primarnog zraka, mora se postići trenutno paljenje sa svakim novim punjenjem. Plinovi koji izlaze s vrha dimnjaka moraju biti providnii ili bijeli. Sivi dim ukazuje na to da postoji tinjanje i slabo izgaranje. Korišćenje drva znači manje sagorijevanja fosilnih goriva, nižu koncentraciju CO2 u atmosferi i čišći okoliš.

Zašto grijati peletima?

grijanje s peći na pelete 1. AUTOMATIZOVANI POSTUPAK IZGARANJA
Prednost grijača na pelete je u tome što oni kontrolišu količinu dolaznog vazduha, što zauzvrat kontroliše proces izgaranja. Sa samo nekoliko tipki kontrolišete i potrošnju peleta i željeni izlaz topline. Dovoljno je utovariti jednom dnevno/tjedno, zavisno od kapaciteta lijevka, ogrjevnoj vrijednosti peleta i željenoj temperaturi.

2.ATMOSFERA I UDOBNOST
"Živa vatra" stvara posebno ugodnu atmosferu i udobnost u našem domu. Peći na pelete vrlo uspješno kombiniuju prednost jednostavnog rada u plinskim instalacijama i žive vatre iz običnih kamina.

3. DUGOROČNA VISOKA PROFITABILNOST
Glavna prednost nad plinskim instalacijama je dugoročna veća isplativost peleta. Ima stabilne cijene jer njihovi proizvođači posluju na slobodnom tržištu. Takođe je službeno priznat kao obnovljivi izvor energije.

4. OKOLIŠ
Peleti nesumnjivo dobivaju prednost u odnosu na tradicionalna kruta goriva. Gotovo dokazuju da ne emitiruju gotovo nikakvu količinu čađi i pepela.

5. BRZO I JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE
Peleti ne trebaju dodatnu obradu prije procesa izgaranja. Samo otvorite vrećicu i ulijte u lijevak. Mali prostor za skladištenje. Ne postoje posebni zahtjevi za njihovo skladištenje - jedino što moraju biti zaštićeni od vlage.

Kako odabrati klimu

kako odabrati klimu Važnije karakteristike na koje treba obratiti pažnju prilikom odabira su: Namjena klima uređaja - Hoćete li uređaj koristiti samo u ljetnim mjesecima ili ćete uređaj koristiti tokom cijele godine? Vrsta klima uređaja – prema prostoru u koji će uređaj biti postavljen (zidna, podna ili multisplit sistemi). Odabir snage (kW) uređaja – kapacitet klima uređaja za prostor zavisno od veličine prostorije koju želite rashladiti Energetska efikasnost – u samom startu uređaji su nešto skuplji, ali dugoročno isplativiji Dimenzija unutrašnje i vanjske jedinice- ako ste ograničeni s prostorom Buka uređaja – provjerite nivo buke uređaja, poželjni je što niži nivo buke Estetski izgled uređaja – postoji veliki izbor boja, dizajna klima uređaja s kojim možete unaprijediti prostor